Hjælp… hverdagen kalder!

By |august 4th, 2019|Rutiner|0 Kommentarer

Sommerferie kan betyde to ting:

  • At man får tid til at få prioriteret ekstra træning, lavet de gode (sunde) måltider som man ellers i hverdagen har gode undskyldninger for ikke at kunne nå. Indført nogle gode rutiner til at føle sig mentalt ovenpå så man fremover kan overskue sin hverdag…

 

Eller…

  • At ferien har krævet total opladning fra den hektiske hverdag, som indebar HELT ned i gear, tilladt sig at hygge lidt ekstra med god mad + dessert/hygge snack, vin/øl, ligge på ryggen og tænkt at træning må du lade op til når ferien har genopladet dine ekstra batterier…

 

Jeg kan godt afsløre at min ferieuge i år var den sidste …

  • Og det er også ok… ferie er jo ferie, så dermed en anden tid end hverdagen ikk? Det er vel netop det en ferie også skal kunne – bryde fra det faste ræs vi har i kalenderen for at kunne mærke vi har ferie…

Jeg plejer faktisk altid at tænke YES mere tid til at være aktiv, så udover at få træning presset ind på den ene eller den anden måde på ferie, så kan jeg jo gå ture hele dagen… hvilket jeg elsker.

Men denne sommer har jeg bevidst (og lidt tvunget) valgt at trække stikket TOTALT. – Det skal lige nævnes at jeg har en kunstig hofte pga hofteledsdysplasi som er begyndt at give mig nogle problemer – selv når jeg går!

Så jeg har været virkelig frustreret. Men hvile har gjort godt…

Men som du sikkert selv ved når du rejser, så er det ikke altid nemt at få fat i de samme råvarer til ens faste vaner, og hygge er vi danskere jo eminente til. –  Så ja der kommer også vin og dessert på min menu… (selvom jeg er dybt passioneret af sundhed så skal du ikke tage fejl… jeg ELSKER kager, vin og god madJ)

 

Men Problemet som du måske kan nikke genkendende til er ikke så meget den uge på anden levevis, men mere det at skulle tilbage igen…

Kroppen bliver lige så hurtigt afhængig af sukker (det inkluderer også vin) som af kokain, så der er meget hurtigt skabt en afhængighed.

 

Og når vi så oveni købet har skruet tempoet helt ned så kan det være uoverskueligt at komme tilbage fra ferie hvor alt fra day one skal være effektivt. Børn der skal tidligt op, ud i trafikken, overblik over de kommende aktiviteter, komme tidligt i seng…. Og nå ja, NU skal vi huske at få indført alle de gode sunde vaner.

Madplan?? Træningsplan?? Plan for sociale aktiviteter og plan mig her og der… Det bliver i hovedet, og hjernen står af inden den første uge er omme.

 

Så hvad kan du gøre for at komme ordentlig tilbage med de bedste intentioner, gode vaner og energigivende rutiner?

….. jeg selv starter i det små, for hjernen skal have lov til at komme i omdrejninger.

Jeg hopper tilbage til mine rutiner om morgenen.

Jeg har en morgenrutine som jeg har haft i mange år, og som jeg ved skaber præcis det overblik og fokus som jeg har brug for, for at have præcis de ting i min dag som JEG vil.

 

Do your morning right and win the whole day…

 

Det vil sige:

Sætter alarm 1 time før min dag skal i gang – MIN tid til mig. Det giver ro, mentalt fokus og en følelse af at jeg selv har planlagt min dag – næsten som jeg vil have den. Det giver også mindre overraskelser eller i hvert fald er der overskud til uforudsete ting da jeg selv har planlagt resten.

 

Så…

  • Lige når jeg vågner: meditation 20 min. – Lige når du vågner er din hjerne stadig tæt på de hjerne bølge frekvenser som stadig er connected til din underbevidsthed, (theta og alpha) derfor vil du kunne påvirke din underbevidsthed bedre. Men bottom line så er det også bare rart at starte dagen med at vække hjernen roligt.
  • Dernæst så vækker jeg min krop med stræk/yoga i 20 minutter. Det kunne være en gåtur eller andet, men det handler om at vække kroppen efter mange timers inaktivitet.
  • Sidste 20 minutter bruger jeg til at danne overblik over min dag. Sætte mine intentioner for præcis hvordan jeg vil imødegå dagen med de pågældende aftaler/aktiviteter jeg har. Her tænker jeg ALT ind fra mine arbejdsopgaver til min træning, til dem jeg skal være sammen med. Jeg sætter tid ind til de aktiviteter OG tid til ro. (den sidste del nyder jeg en kop te imens)

 

  • Har jeg ekstra tid eller i weekenden så læser jeg bøger eller andet som inspirere mig imod mine egne mål.

Kostmæssigt så starter jeg altid med at have fokus på at undgå sukkeret igen. Sukker kan forstyrre vores hormoner, vores blodsukker og derved evne til at vedholde gode sunde intentioner – så start med en kold tyrker og forbered din hjerne på at blive beslutnings dygtig før du ruller de helt store planer ud. Giv dig selv en uge til at lande og slut den første uge af med en PLAN!

                               Uden en plan er alt andet bare en drøm…

 

P.S

Var du en af de først nævnte… YOU WIN 🙂

 

P.P.S.

Håber du har lyst til at følge mig på de sociale medier…

Facebook: Klik HER

Instagram HER

 

Tak fordi du læste med:)

Dorthe