Hvor meget kan du i virkeligheden holde til?

​På et tidspunkt midt i hverdagens hektiske liv, i en stille stund uden ting at tage stilling til, på et tidspunkt hvor der er ro til at høre dine egne tanker, dukker der måske et spørgsmål op i dit indre…


”skal jeg fortsætte mit liv i det her tempo” – ”kan jeg holde til det i længden” – ”hvordan kan jeg få mere ud af livet, uden at gå på kompromis med alt det jeg også gerne vil opnå” – ”hvad er det i virkeligheden jeg godt vil have mere af” eller ”hvad kan jeg gøre for at opretholde mit nuværende niveau”?

Hvis du som mange andre godt kan lide (og er vant til) at leve med mange bolde i luften, have mange ambitioner for dit liv enten personligt, karrieremæssigt eller med din sport, så kan du med stor sandsynlighed også miste pusten engang imellem. Miste eller glemme dig selv lidt i farten – hvilket ikke er mærkeligt set ud fra dine målsætninger og dit program.

Jeg har altid haft en dybere frygt for at mit liv skulle være kedeligt og at jeg ville gå i stå og miste overblik, hvis ikke jeg holdte mig selv op på nye mål og ambitioner. Det kunne være store som små. Min personlige udvikling, mål for min forretning, min sundhed, videreuddanne mine evner eller mine træningsresultater. Motivationen af at vide jeg selv fyldte det ind i mit liv som gav mig mening, det som JEG syntes er sjovt, vide jeg er i udvikling og ikke afvikling, kunne glæde min hjerne (og min dopamin produktion) ved at sætte et flueben af som accomplished!

Med tiden har jeg selvfølgelig lært både på den hårde måde med massiv stress, at det kan være temmelig udmattende at konstant være i action mode.Jeg har også lært at forstå hvad den frygt også består af, og at jeg måske får opfyldt nogle (kortvarige) behov, men at de ikke bliver helt dækket i længden.


Og det er det interessante ved at forstå psykologien bag vores handlinger.I virkeligheden har vi alle nogle basale behov som skal dækkes på daglig basis. (udover de elementære som mad og drikke).Mennesker udfører de handlinger som de gør for at blive dækket på de behov som i sidste ende er kærlighed, anerkendelse, kontakt og tryghed.

Men det der holder dig fast i dit evige høje gear kan være din egen frygt! Den samme frygt som kan forhindre dig i at opnå det du inderst inde drømmer om….


  • Frygt for at miste det vi har, den vi er og vores sociale netværk
  • Frygt for besværet/hvor hårdt det vil være, vil folk tro på dig, kan du gennemføre det
  • Frygt for skuffelse hvis det ikke lykkes, bliver andre skuffet over dig, fiasko…..
  • Frygt for at miste kontrollen, ikke at slå til, miste anerkendelse eller dig selv til en anden udgave af dig, som både du og dine omgivelser skal forholde sig til.

Så hvis du stadig vil leve med et højt gear med masser af ambitioner, så er det måske nu du bør lave en solid plan for HVORDAN du vil holde til det.


  • Skal du indføre nye (sunde) vaner?
  • Skal du prioritere din tid bedre?
  • Skal du have et helbredstjek?
  • Skal du ændre dit mindset?

Uanset hvad det måtte være, så er det i hvert fald vigtigt at vide at kroppen forandre sig med alderen, og hvad du end har kunne klare inden du blev 35+ kan være langt fra hvad den kan derefter! – medmindre du finder ud af præcis hvad der er den optimale balance for din krop.


Sad news – but true.

Brugsanvisningen til din krop i optimal balance skal læres på ny efter de 40!


Skriv gerne en kommentar om din oplevelse med et hektisk liv, og hvordan du finder balancen.

Jeg har selv været helt nede og bide i græsset…
Hvordan samler man sig selv op igen når motoren er brændt helt sammen? Læs om min erfaring her.
Læs indlægget »
Hvor meget kan du i virkeligheden holde til?
Midt i hverdagens hektiske liv, i en stille stund uden ting at tage stilling til, på et tidspunkt hvor der er ro til at høre dine egne tanker, dukker der måske et spørgsmål op i dit indre…
Læs indlægget »
Hjælp ... hverdagen kalder!
Efter ferie - hvad kan du gøre for at komme ordentlig tilbage med de bedste intentioner, gode vaner og energigivende rutiner?
Læs indlægget »
Hvem er dine sundhedsfjender?
Som i så mange andre aspekter ift sundhed handler det først og fremmest om at skabe klarhed – få sat syn på dine egne faldgrupper.
Læs indlægget »

Invest in your future

Are you ready to unlock your to reach your full potential?

Protocol to peak performance?

We create the program that fits your specific needs and goals,

to help you be your best, with your secret potentials.

Er du klar til at investere i dig selv?

Helping you unlock your superpowers

- And limit mental pressure

Less injuries and better recovery

- Avoid the underlying risk of burnout

Peak performance when it matters

- The difference to make it or brake it!

​Hør hvad mine klienter siger

Et lille udpluk af skønne udtalelser ...

​★★★★★

Jeg har rykket mig kvanteskridt på kort tid

 “Jeg genvandt ikke bare glæden ved sporten igen, men jeg var nok aldrig kommet så langt så hurtigt i min karriere uden vores arbejde sammen." Den professionelle verden kræver konstant mentalt fokus, så man undgår unødvendige fejl, og jeg får stadig udvidet mine værktøjer til at blive bedre atlet”

Hjalte Froholdt

NFL Cardinals

​★★★★★

Tak for hjælpen

 “Som leder burde alle have en som Dorthe der kan samle trådene, for at sikre den bedste performance, og i endnu højere grad en med holistisk tilgang. Jeg mærkede med det samme et større overskud mentalt og fysisk”

Kim Ulf Rehfeld Thoden

Group CEO at Moneyflow

​★★★★★

Tak for dig

 ”For mig har det været essentielt at få præcis klarhed for hvad der var mine behov for at kunne performe på det niveau. Det har gjort det nemmere at fokusere på det der var vigtigt, og har kunne mærke en betydelig forskel på min performance både professionelt og i min sport”

Thomas Søndergaard​

Direktør og elite cykelrytter

​★★★★★

Tak til dig

 ”Jeg har lært at blive skarp på mine tanker og derved styre mine følelser som øger min kontrol, selvtillid og fokus. Fået bedre indblik i hvad min krop har brug for og derved kunne mindske mental melt-down i løbet af dagen. Kan anbefale det til alle der har brug for et spark bagi for at komme videre”

Anders Rasmussen​

Invest analytics

​★★★★★

Dybt taknemlig

 ”Dorthe holder sig ikke tilbage når det handler om viden til et bedre og sundere liv. Elsker alt den viden jeg fik i mit forløb, som gav mig en rigtig god forståelse af hvad min krop har brug for, samt at den mentale træning og fysiske balance er vejen til et sundere liv”

Dennis Knudsen

Frisør, make-up artist & owner House of Dennis Knudsen

​★★★★★

Tak for hjælpen

 ”Alle nye tiltag jeg har taget har givet bonus! Jeg sover som en drøm nu, kæmper mindre med inflammationer og kan se mine forbedringer på søvn og restituering på min tracking med mit Whoop strap”

​Lasse Holm

Selvstændig og eleite crossfit atlet​

​★★★★★

Tak for hjælpen

 ”Transformationen har været så inspirerende og resultaterne så positive.
Jeg troede, at jeg gjorde alt rigtigt, man havde alle de klassiske tegn på stress uden at vide det.
Dorthe hjalp mig med at genbalancere min krop og ændre den negative historie, jeg fortalte mig selv. Hun hjalp mig med at implementere strategier, der gav synlige resultater hver uge - strategier, der har holdt fast længe efter”

Merlinda Johansen​

 General manager head of risk FLSmidth A/S

Har du spørgsmål?

Ring til mig via nummeret herunder eller send en mail til info@dorthehummel.dk.

Henvendelser besvares inden for 24 timer.​