Hvem er dine sundhedsfjender?

Kender du dine sundhedsfjender?

Du ved sikkert udmærket godt hvordan du godt kunne tænke dig at leve for at passe på dig selv – leve sundt med masser af overskud for at kunne udleve dine ambitioner og mange gøremål hver eneste dag.


Du ved sikkert også godt hvornår du så ikke helt får overholdt de nødvendige tiltag for at kunne få det liv.

Men måske er du ikke helt klar over HVORFOR du alligevel lader dine såkaldte sundheds-fjender tage styring?


Og måske ved du heller ikke helt HVORDAN du slipper af med dem?

Som i så mange andre aspekter ift sundhed handler det først og fremmest om at skabe klarhed – få sat syn på dine egne faldgrupper.

For det første er vi styret af vores hjernes impuls som registrer når noget ikke føles rart. Når en såkaldt følelse (ofte en negativ) bliver registreret i hjernen, så giver

den information om at gribe til handling så vi kan få udlignet en mangel.


Den umiddelbare ”løsning” i sådanne tilfælde kan være at indtage noget som ret hurtigt vil give en positiv følelse og derved udløse nogle af vores gode hormoner (oxytocin, dopamin, serotonin) for så er der ro på kontrol centeret – for en tid.


Det resultere ofte i at vi spiser noget forkert som til at starte med giver en god følelse, men ret hurtigt efter efterlader en dårlig samvittighed over (igen) ikke at kunne kontrollere den uhensigtsmæssige spisning. Den dårlige samvittighed udløser så igen nogle negative følelser som selvbebrejdelse, skam og frustration…OG så er hjulet sat i gang! Vi er skudt hjem til hvor vi startede og når vi nu alligevel har indset at vi tilsyneladende ikke kunne overholde så simpel en aftale med os selv, så kan vi lige så godt fortsætte…. Og ja så er endnu en dag ude af de gode intentioner og planen om den sunde livsstil.

Så hvad kan du gøre for at undgå disse fælder… eller sundheds-fjender?

Vi har dem i alle variationer… og hvis du tror du har en svag rygrad til ikke at kunne lade det være, så vil jeg minde dig om at dit blodsukker og din hjernes behov er som regel stærkere end din rygrad – så du behøver ikke bebrejde dig selv!


MEN når du ved at det opstår så er det en fjende som din hjerne udmærket godt ved du kan kaste dig over i pressede situationer – ERGO: SMID DET UD OG LAD VÆRE MED AT KØBE DET!


Vi behøver ikke at bilde os selv ind at vi har lidt på lager hvis vi får gæster eller lejligheden sig byder…. Det er en FÆLDE din hjerne har overbevist dig om!


Har du f.eks svært ved at stoppe med at drikke for meget vin/alkohol når du er ude, så kunne du evt starte med at bede tjeneren om at kun skænke dig max to glas. Så har du taget beslutningen på det tidspunkt hvor du stadig kan kontrollere din egen fornuft, så du ikke udsætter dig selv for (igen) at have givet efter for din hjernes manglende behov.

Hvad kan være din sundheds-fjende ift din træning?


Hvis det ex er din sofa der kalder når du er kommet ind af døren efter arbejde, så kunne din løsning være at lade være med at komme hjem før du har trænet. Igen vil du allerede have taget en beslutning aftenen før, have pakket din træningstaske og forberedt dig mentalt på hvordan dit program ser ud. Ergo er det en aftale du har lavet med dig selv, taget en handling for at kunne holde den, og ikke en mulighed at være i tvivl om.

For at blive klar over hvor dine sundheds-fjender er og hvilke fælder du oftest finder dig selv i er du nødt til at være ærlig over for dig selv så du kan få ændret dit mønstre og fjernet dine fælder.


Ofte kan det være en god ide at bede om hjælp for at få sat dem i system og så du kan vedligeholde dem. Det behøver ikke at være svært, men vi er nødt til at kende vores egne faldgrupper så vi kan tage styringen tilbage.

Jeg har selv været helt nede og bide i græsset…
Hvordan samler man sig selv op igen når motoren er brændt helt sammen? Læs om min erfaring her.
Læs indlægget »
Hvor meget kan du i virkeligheden holde til?
Midt i hverdagens hektiske liv, i en stille stund uden ting at tage stilling til, på et tidspunkt hvor der er ro til at høre dine egne tanker, dukker der måske et spørgsmål op i dit indre…
Læs indlægget »
Hjælp ... hverdagen kalder!
Efter ferie - hvad kan du gøre for at komme ordentlig tilbage med de bedste intentioner, gode vaner og energigivende rutiner?
Læs indlægget »
Hvem er dine sundhedsfjender?
Som i så mange andre aspekter ift sundhed handler det først og fremmest om at skabe klarhed – få sat syn på dine egne faldgrupper.
Læs indlægget »

Hør mere om, hvordan en personlig coach og mentaltræner kan hjælpe dig

Vil du høre mere om, hvordan jeg som mentaltræner og personlig coach kan hjælpe dig, eller er du interesseret i en pris på et forløb, så kontakt mig endelig på telefon 20 54 82 52 eller e-mail info@dorthehummel.dk.

Investér i dig selv​

Et forløb kører mellem 3-6 måneder. Bliv klædt på til at navigere i dine egne ressourcer, balance og overskud, hvor du opnår den bedste mentale og fysiske sundshedsplan for DIG.

Er du klar til at investere i dig selv?

Skaber balance i dit liv

Jeg hjælper dig med at balancere dit liv, så du præsterer og trives bedre.

100 % individuel forløb

Få et 100 % individuelt sammensat forløb.

Stressrobusthed og udholdenhed

Stressrobusthed og udholdenhed er et spørgsmål om, hvordan vi navigerer i de opbyggede vaner, vi har.

​Hør hvad mine klienter siger

Et lille udpluk af skønne udtalelser ...

​★★★★★

Tak for hjælpen

Udgangspunktet var en stresssygemelding, og målet at mine stresssymptomer skulle være ude af kroppen. Jeg nåede at være så meget ovenpå i dette forløb, at jeg havde mod på at afslutte forløbet med en 5 dages Prolonkur for at optimere og nulstille fysikken. Dorthe har en helt særlig evne til at være nærværende og fange lige præcis der, hvor jeg er – hverken mere eller mindre. Dorthe har en eminent viden om kroppen, og at hun brænder for det, er man aldrig i tvivl om. Hun formår at sætte al denne viden i spil på en måde, som er nærværende og anerkendende, så både krop og sind er i vater. Jeg er i al fald ikke i tvivl om, hvem jeg vælger, næste gang jeg skal bruge hjælp.

Anita Sundstrup Brinkmann

​Cand.mag. Psykologi​

​★★★★★

Dybt taknemlig

Jeg startede hos dig fordi jeg havde rigtig mange kedelige symptomer på at jeg og min krop ikke havde det godt. Min læge ville ordinere flere piller, men her sagde jeg STOP og tog et aktivt valg og tog fat i dig. Efter blot to uger havde jeg markant forbedring på de fleste af mine symptomer. Efter 8 uger havde jeg droppet alt medicin, mine kedelige symptomer var alle væk – og bonus var at jeg var 10 kilo lettere. Der er kommet en del mere i gaveposen fra dig, end jeg havde forventet da jeg startede. Jeg har fået ændret mine vaner og mønstre til det bedre, og det har været nemt for mig at adoptere, da krav og udfordringer er kommet i det tempo jeg har kunne håndtere. Det har været guld værd for mig, og jeg er dybt taknemlig.

Mette Risager

​Medejer og køkkenchef på restaurant Mondæn

​★★★★★

Tak for dig

Jeg kan virkelig mærke at det har givet meget privat men også ledelsesmæssigt. Det gør en kæmpe forskel det du kan. Jeg har aldrig rykket mig så meget personligt og fagligt som i vores samarbejde. Du har forstået mig og hvordan jeg skal tackles. Du er en kæmpe inspiration i min hverdag og i mit syn på at blive et bedre menneske både privat men også som leder.​ SÅ IGEN TAK FOR DIG

Mads Dalsborg

​Medejer og køkkenchef på restaurant Mondæn

​★★★★★

Tak for hjælpen

Dorthe er en hamrende dygtig underviser der får alle til at føle sig veltilpas.

​★★★★★

Tak for hjælpen

Hun er en super inspiration og dygtig coach.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Med mit nyhedsbrev modtager du mine fem gode råd til et fundament for bedre performance.

Har du spørgsmål?

Ring til mig via nummeret herunder eller send en mail til info@dorthehummel.dk.

Henvendelser besvares inden for 24 timer.​