Jeg har selv været helt nede og bide i græsset…

​”Hvis du ikke vil lytte, så må du mærke”

  • Hvilket jeg selv har måttet erfare med et langt og heftigt stress forløb.

Så hvordan samler man sig selv op igen når motoren er brændt helt sammen?

Vi lever ikke mindre hektisk i dag, selvom vi aldrig har været så ramt af stress tilfælde som vi er i dag med oplysning og fokus. Vi stiller store krav og forventninger til os selv og vores liv. Vi overlever mere end vi lever.


Efter min overbevisning så har vi ganske enkelt glemt os selv i farten med at opfylde vores ambitioner. Ambitioner er der ikke noget galt med – tværtimod – så længe de går i overensstemmelse med hvad de skal give os og hvorfor de er vigtige.


Tilbage i 2008 blev jeg ramt af voldsom udbrændthed. Efter 2 år med sygdom i familien faldt mit eget korthus sammen. Min far kæmpede med uhelbredelig lungekræft, min svigerfar med lymfekræft og min mand fik samtidig en depression. På det tidspunkt var jeg selvstændig med egen butik som jeg stod for alene.


Vores piger var 13 og 10 år så jeg skulle både være super-mor for dem så de ikke blev ramt af alt den tunge energi vi var ramt af. Jeg skulle være på med overskud for mine kunder, være kreativ, lave regnskab og alt hvad dertil hørte. Min fars forløb med sygdom endte efter 14 måneders sygdom og var et stort savn i min hverdag.


Efter vi havde fået min mor ind i hendes hverdag, min mand var ovenpå og svigerfar erklæret rask skulle familien på ferie og endelig nyde at være væk og få lidt ro.


Den ferie vi alle havde meget brug for og set frem til, skulle ende med at være starten på 10 måneders sygemelding. – mine batterier var brugt op og var langt over stress grænsen til at kunne samle mig selv op igen.


Min hverdag bestod pludselig udelukkende af søvn i minimum 16 timer i døgnet. Jeg satte alarm for at huske at drikke vand og når mine piger skulle hentes i skole. Jeg kunne ikke overskue mennesker i mit nærvær, og selv de mest simple ting var som en bjergbestigning. Jeg var både fysisk men og mentalt udbrændt.


Min måde at kravle lige så forsigtigt op af det sorte tunge hul, bestod først og fremmest i accept. Det i sig selv var min største udfordring at acceptere at JEG kunne falde så hårdt. Den person der altid har kunne klare det hele og havde overskud til alt.


Dernæst var det at tillade mig at være i en nedbrudt fase, uarbejdsdygtig og lammet. Være tålmodig og vide at jeg nok skulle blive mig selv igen.


Blive nysgerrig på hvorfor jeg var havnet der, og hvad jeg havde at lære.


Jeg mediterede flere gange dagligt for at få ro i mit hoved, jeg prøvede at tolke på mine voldsomme mareridt, jeg tog i skoven og sad i timer op af et træ – jeg forsøgte at begå mig i ALT det ville være en modsætning til min gamle jeg.


Min egen oplevelse med stress og udbrændthed skulle også give mig en større indsigt til at hjælpe andre med at undgå at brænde sig selv helt ud.


Kan jeg prale af at jeg kan mestre den balance 100% – afgjort NEJ! Fordi jeg dybest set stadig helt inderst inde har det behov om at ville det hele, opnå det som giver mig mening, udvikling og læring. Vide at når jeg sidder en dag og kigger tilbage på mit liv, så ved jeg at jeg har skabt det liv som jeg ønskede mig. Det er ikke ens betydende med at jeg er lykkedes med det hele, men jeg har i det mindste forsøgt.


Og det kræver til tider en masse hårdt arbejde og en konstant søgen og udvikling, som selvsagt også kræver meget tid – så ergo et NEJ til andre ting og en presset kalender.

Men til gengæld har jeg udviklet en skarp evne til at lytte til kroppens signaler så jeg kan reagere hurtigt, når jeg på trods alligevel er kommet til at overhøre mine egne signaler. Derudover har jeg også opbygget en radar til at kunne se udviklingen hos andre, hvilket kommer både mig og mine klienter til gode i dag.


Så jeg har lært at bruge min egen krise og værste fjende til mit skarpeste redskab i dag.

Hvis du kæmper med en stress situation, har efterslæb efter en eller kan mærke begyndende tegn på det, så er mit bedste råd at tage det alvorligt. Kroppen fortæller os præcis det du har brug for at høre, så lyt rigtig godt efter!!


Søg hjælp hvis det er for uoverskueligt – det er ingen skam…


P.S.

Hvis du vil følge mere med i hvad jeg ellers laver og modtage nyheder på nye tiltag, så tilmeld dig nyhedsbrevet her: http://eepurl.com/gvTHWX 

Jeg har selv været helt nede og bide i græsset…
Hvordan samler man sig selv op igen når motoren er brændt helt sammen? Læs om min erfaring her.
Læs indlægget »
Hvor meget kan du i virkeligheden holde til?
Midt i hverdagens hektiske liv, i en stille stund uden ting at tage stilling til, på et tidspunkt hvor der er ro til at høre dine egne tanker, dukker der måske et spørgsmål op i dit indre…
Læs indlægget »
Hjælp ... hverdagen kalder!
Efter ferie - hvad kan du gøre for at komme ordentlig tilbage med de bedste intentioner, gode vaner og energigivende rutiner?
Læs indlægget »
Hvem er dine sundhedsfjender?
Som i så mange andre aspekter ift sundhed handler det først og fremmest om at skabe klarhed – få sat syn på dine egne faldgrupper.
Læs indlægget »

Hør mere om, hvordan en personlig coach og mentaltræner kan hjælpe dig

Vil du høre mere om, hvordan jeg som mentaltræner og personlig coach kan hjælpe dig, eller er du interesseret i en pris på et forløb, så kontakt mig endelig på telefon 20 54 82 52 eller e-mail info@dorthehummel.dk.

Investér i dig selv​

Et forløb kører mellem 3-6 måneder. Bliv klædt på til at navigere i dine egne ressourcer, balance og overskud, hvor du opnår den bedste mentale og fysiske sundshedsplan for DIG.

Er du klar til at investere i dig selv?

Skaber balance i dit liv

Jeg hjælper dig med at balancere dit liv, så du præsterer og trives bedre.

100 % individuel forløb

Få et 100 % individuelt sammensat forløb.

Stressrobusthed og udholdenhed

Stressrobusthed og udholdenhed er et spørgsmål om, hvordan vi navigerer i de opbyggede vaner, vi har.

​Hør hvad mine klienter siger

Et lille udpluk af skønne udtalelser ...

​★★★★★

Tak for hjælpen

Udgangspunktet var en stresssygemelding, og målet at mine stresssymptomer skulle være ude af kroppen. Jeg nåede at være så meget ovenpå i dette forløb, at jeg havde mod på at afslutte forløbet med en 5 dages Prolonkur for at optimere og nulstille fysikken. Dorthe har en helt særlig evne til at være nærværende og fange lige præcis der, hvor jeg er – hverken mere eller mindre. Dorthe har en eminent viden om kroppen, og at hun brænder for det, er man aldrig i tvivl om. Hun formår at sætte al denne viden i spil på en måde, som er nærværende og anerkendende, så både krop og sind er i vater. Jeg er i al fald ikke i tvivl om, hvem jeg vælger, næste gang jeg skal bruge hjælp.

Anita Sundstrup Brinkmann

​Cand.mag. Psykologi​

​★★★★★

Dybt taknemlig

Jeg startede hos dig fordi jeg havde rigtig mange kedelige symptomer på at jeg og min krop ikke havde det godt. Min læge ville ordinere flere piller, men her sagde jeg STOP og tog et aktivt valg og tog fat i dig. Efter blot to uger havde jeg markant forbedring på de fleste af mine symptomer. Efter 8 uger havde jeg droppet alt medicin, mine kedelige symptomer var alle væk – og bonus var at jeg var 10 kilo lettere. Der er kommet en del mere i gaveposen fra dig, end jeg havde forventet da jeg startede. Jeg har fået ændret mine vaner og mønstre til det bedre, og det har været nemt for mig at adoptere, da krav og udfordringer er kommet i det tempo jeg har kunne håndtere. Det har været guld værd for mig, og jeg er dybt taknemlig.

Mette Risager

​Medejer og køkkenchef på restaurant Mondæn

​★★★★★

Tak for dig

Jeg kan virkelig mærke at det har givet meget privat men også ledelsesmæssigt. Det gør en kæmpe forskel det du kan. Jeg har aldrig rykket mig så meget personligt og fagligt som i vores samarbejde. Du har forstået mig og hvordan jeg skal tackles. Du er en kæmpe inspiration i min hverdag og i mit syn på at blive et bedre menneske både privat men også som leder.​ SÅ IGEN TAK FOR DIG

Mads Dalsborg

​Medejer og køkkenchef på restaurant Mondæn

​★★★★★

Tak for hjælpen

Dorthe er en hamrende dygtig underviser der får alle til at føle sig veltilpas.

​★★★★★

Tak for hjælpen

Hun er en super inspiration og dygtig coach.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Med mit nyhedsbrev modtager du mine fem gode råd til et fundament for bedre performance.

Har du spørgsmål?

Ring til mig via nummeret herunder eller send en mail til info@dorthehummel.dk.

Henvendelser besvares inden for 24 timer.​