Jeg har selv været helt nede og bide i græsset…

​”Hvis du ikke vil lytte, så må du mærke”

  • Hvilket jeg selv har måttet erfare med et langt og heftigt stress forløb.

Så hvordan samler man sig selv op igen når motoren er brændt helt sammen?

Vi lever ikke mindre hektisk i dag, selvom vi aldrig har været så ramt af stress tilfælde som vi er i dag med oplysning og fokus. Vi stiller store krav og forventninger til os selv og vores liv. Vi overlever mere end vi lever.


Efter min overbevisning så har vi ganske enkelt glemt os selv i farten med at opfylde vores ambitioner. Ambitioner er der ikke noget galt med – tværtimod – så længe de går i overensstemmelse med hvad de skal give os og hvorfor de er vigtige.


Tilbage i 2008 blev jeg ramt af voldsom udbrændthed. Efter 2 år med sygdom i familien faldt mit eget korthus sammen. Min far kæmpede med uhelbredelig lungekræft, min svigerfar med lymfekræft og min mand fik samtidig en depression. På det tidspunkt var jeg selvstændig med egen butik som jeg stod for alene.


Vores piger var 13 og 10 år så jeg skulle både være super-mor for dem så de ikke blev ramt af alt den tunge energi vi var ramt af. Jeg skulle være på med overskud for mine kunder, være kreativ, lave regnskab og alt hvad dertil hørte. Min fars forløb med sygdom endte efter 14 måneders sygdom og var et stort savn i min hverdag.


Efter vi havde fået min mor ind i hendes hverdag, min mand var ovenpå og svigerfar erklæret rask skulle familien på ferie og endelig nyde at være væk og få lidt ro.


Den ferie vi alle havde meget brug for og set frem til, skulle ende med at være starten på 10 måneders sygemelding. – mine batterier var brugt op og var langt over stress grænsen til at kunne samle mig selv op igen.


Min hverdag bestod pludselig udelukkende af søvn i minimum 16 timer i døgnet. Jeg satte alarm for at huske at drikke vand og når mine piger skulle hentes i skole. Jeg kunne ikke overskue mennesker i mit nærvær, og selv de mest simple ting var som en bjergbestigning. Jeg var både fysisk men og mentalt udbrændt.


Min måde at kravle lige så forsigtigt op af det sorte tunge hul, bestod først og fremmest i accept. Det i sig selv var min største udfordring at acceptere at JEG kunne falde så hårdt. Den person der altid har kunne klare det hele og havde overskud til alt.


Dernæst var det at tillade mig at være i en nedbrudt fase, uarbejdsdygtig og lammet. Være tålmodig og vide at jeg nok skulle blive mig selv igen.


Blive nysgerrig på hvorfor jeg var havnet der, og hvad jeg havde at lære.


Jeg mediterede flere gange dagligt for at få ro i mit hoved, jeg prøvede at tolke på mine voldsomme mareridt, jeg tog i skoven og sad i timer op af et træ – jeg forsøgte at begå mig i ALT det ville være en modsætning til min gamle jeg.


Min egen oplevelse med stress og udbrændthed skulle også give mig en større indsigt til at hjælpe andre med at undgå at brænde sig selv helt ud.


Kan jeg prale af at jeg kan mestre den balance 100% – afgjort NEJ! Fordi jeg dybest set stadig helt inderst inde har det behov om at ville det hele, opnå det som giver mig mening, udvikling og læring. Vide at når jeg sidder en dag og kigger tilbage på mit liv, så ved jeg at jeg har skabt det liv som jeg ønskede mig. Det er ikke ens betydende med at jeg er lykkedes med det hele, men jeg har i det mindste forsøgt.


Og det kræver til tider en masse hårdt arbejde og en konstant søgen og udvikling, som selvsagt også kræver meget tid – så ergo et NEJ til andre ting og en presset kalender.

Men til gengæld har jeg udviklet en skarp evne til at lytte til kroppens signaler så jeg kan reagere hurtigt, når jeg på trods alligevel er kommet til at overhøre mine egne signaler. Derudover har jeg også opbygget en radar til at kunne se udviklingen hos andre, hvilket kommer både mig og mine klienter til gode i dag.


Så jeg har lært at bruge min egen krise og værste fjende til mit skarpeste redskab i dag.

Hvis du kæmper med en stress situation, har efterslæb efter en eller kan mærke begyndende tegn på det, så er mit bedste råd at tage det alvorligt. Kroppen fortæller os præcis det du har brug for at høre, så lyt rigtig godt efter!!


Søg hjælp hvis det er for uoverskueligt – det er ingen skam…


P.S.

Hvis du vil følge mere med i hvad jeg ellers laver og modtage nyheder på nye tiltag, så tilmeld dig nyhedsbrevet her: http://eepurl.com/gvTHWX 

Jeg har selv været helt nede og bide i græsset…
Hvordan samler man sig selv op igen når motoren er brændt helt sammen? Læs om min erfaring her.
Læs indlægget »
Hvor meget kan du i virkeligheden holde til?
Midt i hverdagens hektiske liv, i en stille stund uden ting at tage stilling til, på et tidspunkt hvor der er ro til at høre dine egne tanker, dukker der måske et spørgsmål op i dit indre…
Læs indlægget »
Hjælp ... hverdagen kalder!
Efter ferie - hvad kan du gøre for at komme ordentlig tilbage med de bedste intentioner, gode vaner og energigivende rutiner?
Læs indlægget »
Hvem er dine sundhedsfjender?
Som i så mange andre aspekter ift sundhed handler det først og fremmest om at skabe klarhed – få sat syn på dine egne faldgrupper.
Læs indlægget »

Invest in your future

Are you ready toto reach your full potential? Protocol to peak performance? We create a program that fits your specific needs and goals, to help you be your best, with your secret potentials.

Are you ready to invest in yourself?

Helping you unlock your superpowers

- And limit mental pressure

Less injuries and better recovery

- Avoid the underlying risk of burnout

Peak performance when it matters

- The difference to make it or brake it!

​​Hear what our clients are saying

A small selection of wonderful statements...

​★★★★★

What every leader needs

 “As a leader, everyone should have someone like Dorthe, who can pull the strings together to ensure the best performance, and even more so someone with a holistic approach. I immediately felt a greater energy mentally and physically”

Kim Ulf Rehfeld Thoden

Group CEO at Moneyflow

​★★★★★

I have moved quantum steps in a short time

 ”Not only did I regain the joy of the sport again, but I probably would never have gotten this far so quickly in my career without our work together. The professional world requires constant mental focus to avoid unnecessary mistakes, and I still expand my tools to become a better athlete.”

Hjalte Froholdt

NFL Cardinals

​★★★★★

All information of MY best performance

 ”Dorthe does not hold back when it comes to knowledge for a better and healthier life. I love all the knowledge I gained in my programme, which gave me a really good understanding of what my body needs, and that the mental training and physical balance is the way to a healthier life”

Dennis Knudsen​

Hairdresser, make-up artist & owner House of Dennis Knudsen

​★★★★★

What a transformation

The transformation has been so inspiring and the results so positive. I thought I was doing everything right but had all the classic signs of stress without knowing it. Dorthe helped me rebalance my body and change the negative story I told myself. She helped me implement strategies that produced visible results every week – strategies that have stuck around long after.​

​Melinda Johansen

General manager head of risk FLSmidth A/S

​★★★★★

If only I had known all this 15 years ago..

 ”For me, it has been essential to get precise clarity about what my needs were to be able to perform at that level. It has made it easier to focus on what was important and has noticed a significant difference in my performance both professionally and in my sport”

Thomas Søndergaard

Director and elite cyclist

Do you have any questions?

Ring til mig via nummeret herunder eller send en mail til info@dorthehummel.dk.

Henvendelser besvares inden for 24 timer.​