Hvem er dine sundhedsfjender?

Kender du dine sundhedsfjender?

Du ved sikkert udmærket godt hvordan du godt kunne tænke dig at leve for at passe på dig selv – leve sundt med masser af overskud for at kunne udleve dine ambitioner og mange gøremål hver eneste dag.


Du ved sikkert også godt hvornår du så ikke helt får overholdt de nødvendige tiltag for at kunne få det liv.

Men måske er du ikke helt klar over HVORFOR du alligevel lader dine såkaldte sundheds-fjender tage styring?


Og måske ved du heller ikke helt HVORDAN du slipper af med dem?

Som i så mange andre aspekter ift sundhed handler det først og fremmest om at skabe klarhed – få sat syn på dine egne faldgrupper.

For det første er vi styret af vores hjernes impuls som registrer når noget ikke føles rart. Når en såkaldt følelse (ofte en negativ) bliver registreret i hjernen, så giver

den information om at gribe til handling så vi kan få udlignet en mangel.


Den umiddelbare ”løsning” i sådanne tilfælde kan være at indtage noget som ret hurtigt vil give en positiv følelse og derved udløse nogle af vores gode hormoner (oxytocin, dopamin, serotonin) for så er der ro på kontrol centeret – for en tid.


Det resultere ofte i at vi spiser noget forkert som til at starte med giver en god følelse, men ret hurtigt efter efterlader en dårlig samvittighed over (igen) ikke at kunne kontrollere den uhensigtsmæssige spisning. Den dårlige samvittighed udløser så igen nogle negative følelser som selvbebrejdelse, skam og frustration…OG så er hjulet sat i gang! Vi er skudt hjem til hvor vi startede og når vi nu alligevel har indset at vi tilsyneladende ikke kunne overholde så simpel en aftale med os selv, så kan vi lige så godt fortsætte…. Og ja så er endnu en dag ude af de gode intentioner og planen om den sunde livsstil.

Så hvad kan du gøre for at undgå disse fælder… eller sundheds-fjender?

Vi har dem i alle variationer… og hvis du tror du har en svag rygrad til ikke at kunne lade det være, så vil jeg minde dig om at dit blodsukker og din hjernes behov er som regel stærkere end din rygrad – så du behøver ikke bebrejde dig selv!


MEN når du ved at det opstår så er det en fjende som din hjerne udmærket godt ved du kan kaste dig over i pressede situationer – ERGO: SMID DET UD OG LAD VÆRE MED AT KØBE DET!


Vi behøver ikke at bilde os selv ind at vi har lidt på lager hvis vi får gæster eller lejligheden sig byder…. Det er en FÆLDE din hjerne har overbevist dig om!


Har du f.eks svært ved at stoppe med at drikke for meget vin/alkohol når du er ude, så kunne du evt starte med at bede tjeneren om at kun skænke dig max to glas. Så har du taget beslutningen på det tidspunkt hvor du stadig kan kontrollere din egen fornuft, så du ikke udsætter dig selv for (igen) at have givet efter for din hjernes manglende behov.

Hvad kan være din sundheds-fjende ift din træning?


Hvis det ex er din sofa der kalder når du er kommet ind af døren efter arbejde, så kunne din løsning være at lade være med at komme hjem før du har trænet. Igen vil du allerede have taget en beslutning aftenen før, have pakket din træningstaske og forberedt dig mentalt på hvordan dit program ser ud. Ergo er det en aftale du har lavet med dig selv, taget en handling for at kunne holde den, og ikke en mulighed at være i tvivl om.

For at blive klar over hvor dine sundheds-fjender er og hvilke fælder du oftest finder dig selv i er du nødt til at være ærlig over for dig selv så du kan få ændret dit mønstre og fjernet dine fælder.


Ofte kan det være en god ide at bede om hjælp for at få sat dem i system og så du kan vedligeholde dem. Det behøver ikke at være svært, men vi er nødt til at kende vores egne faldgrupper så vi kan tage styringen tilbage.

Jeg har selv været helt nede og bide i græsset…
Hvordan samler man sig selv op igen når motoren er brændt helt sammen? Læs om min erfaring her.
Læs indlægget »
Hvor meget kan du i virkeligheden holde til?
Midt i hverdagens hektiske liv, i en stille stund uden ting at tage stilling til, på et tidspunkt hvor der er ro til at høre dine egne tanker, dukker der måske et spørgsmål op i dit indre…
Læs indlægget »
Hjælp ... hverdagen kalder!
Efter ferie - hvad kan du gøre for at komme ordentlig tilbage med de bedste intentioner, gode vaner og energigivende rutiner?
Læs indlægget »
Hvem er dine sundhedsfjender?
Som i så mange andre aspekter ift sundhed handler det først og fremmest om at skabe klarhed – få sat syn på dine egne faldgrupper.
Læs indlægget »

Invest in your future

Are you ready toto reach your full potential? Protocol to peak performance? We create a program that fits your specific needs and goals, to help you be your best, with your secret potentials.

Are you ready to invest in yourself?

Helping you unlock your superpowers

- And limit mental pressure

Less injuries and better recovery

- Avoid the underlying risk of burnout

Peak performance when it matters

- The difference to make it or brake it!

​​Hear what our clients are saying

A small selection of wonderful statements...

​★★★★★

What every leader needs

 “As a leader, everyone should have someone like Dorthe, who can pull the strings together to ensure the best performance, and even more so someone with a holistic approach. I immediately felt a greater energy mentally and physically”

Kim Ulf Rehfeld Thoden

Group CEO at Moneyflow

​★★★★★

I have moved quantum steps in a short time

 ”Not only did I regain the joy of the sport again, but I probably would never have gotten this far so quickly in my career without our work together. The professional world requires constant mental focus to avoid unnecessary mistakes, and I still expand my tools to become a better athlete.”

Hjalte Froholdt

NFL Cardinals

​★★★★★

All information of MY best performance

 ”Dorthe does not hold back when it comes to knowledge for a better and healthier life. I love all the knowledge I gained in my programme, which gave me a really good understanding of what my body needs, and that the mental training and physical balance is the way to a healthier life”

Dennis Knudsen​

Hairdresser, make-up artist & owner House of Dennis Knudsen

​★★★★★

What a transformation

The transformation has been so inspiring and the results so positive. I thought I was doing everything right but had all the classic signs of stress without knowing it. Dorthe helped me rebalance my body and change the negative story I told myself. She helped me implement strategies that produced visible results every week – strategies that have stuck around long after.​

​Melinda Johansen

General manager head of risk FLSmidth A/S

​★★★★★

If only I had known all this 15 years ago..

 ”For me, it has been essential to get precise clarity about what my needs were to be able to perform at that level. It has made it easier to focus on what was important and has noticed a significant difference in my performance both professionally and in my sport”

Thomas Søndergaard

Director and elite cyclist

Do you have any questions?

Ring til mig via nummeret herunder eller send en mail til info@dorthehummel.dk.

Henvendelser besvares inden for 24 timer.​